„Од атоми до универзумот“ – Прва научна книга на малиот гениј Македон Димитровски

Деветгодишниот Македон Димитровски од Тетово, ја објави својата прва книга на англиски јазик насловена Space: From Atoms to the Universe

Read more

Меѓународен научен симпозиум „Денови на тракологија во Санкт Петербург“

Институтот за историја на материјалната култура на Руската академија на науките, заедно со Државниот Ермитаж и Државниот социјално-педагошки институт Самара,

Read more

Драстичен пад на бројот на ученици и студенти во државата

Пишува: Славко Митевски – Професор по одделенска настава. Бројот на ученици и студенти во Македонија забрзано опаѓа. Причините се бројни,

Read more

Излезе од печат триесеттото издание на „Филозофска трибина“

Минатата седмица беше објавен триесеттиот број од списанието „Филозофска трибина“ коешто го издава Филозофското друштво на Македонија. Во ова издание

Read more