Концерт на Симон Трпчески на 13-ти јануари во Монте Карло

Македонскиот пијанист Симон Трпчески концертната сезона ќе ја продолжи на 13 јануари во салата „Рение Трети“ во Монте Карло, каде

Read more

Фестивал на класична и нова музика во Салон 19:19 во КИЦ

На 12 декември (вторник) во  Салон 19:19 во Културно информативниот центар Скопје со почеток од 19:19 часот започнува Фестивал на класична и

Read more

Австриското дуо SO SNER ќе одржи концерт во Културно информативен центар – Скопје

На 1.11 (среда) со почеток од 20 часот во Културно информативен центар – Скопје -Салон 19:19 ќе се одржи концерт

Read more

Манифестација „Бела ноќ“ со богата културна програма на повеќе локации во Скопје

Манифестација „Бела ноќ“ традиционално ќе се одржи во сабота (30.09.2023) на повеќе локации низ Скопје. Скопјани и посетителите имаат можност

Read more

Мултимедијален настан на групата „Шатакуа“ во Музеј на град Скопје

На 12 септември, вторник, со почеток од 19:30 часот, во Музејот на град Скопје за прв пат ќе биде претставена

Read more

Фестивалот “Звукот на Скопје“ 2023 на повеќе локации во Скопје

На 15 септември (петок) започнува овогодишното издание на фестивалот „Звукот на Скопје“, а локациите, исто како и минатата година, се

Read more

Во Битола започна 53 -тото издание на Илинденски денови – фестивал посветен на светскиот фолклор и на културно-научната размена

Во Битола минатата недела по 53 пат започна фестивалот „Илинденски денови“„Под мотото „Отворен круг”, фестивалот на народни игри и песни

Read more

„Зборувај за Скопје – одбележување на 60 години од катастрофалниот скопски земјотрес“ Мултимедијален настан во Музеј на Град Скопје

На 26 јули (среда), со почеток од 20:00 часот, во Музејот на град Скопје, ќе се одржи мултимедијален настан, во организација

Read more

Концерт на Јордан Костов квартет во КИЦ

На 25.05 (четврток) со почеток во 20 часот во Културно-информативен центар – Скопје, Салон 19:19 ке се одржи концерт на

Read more