(ВИДЕО) Левица ќе изгради спомен – обележје, посветено на бранителите од Вејце

Ви го претставуваме идејниот проект кој Левица ќе го изгради во Вејце од позиција на власт, во чест и помен

Read more

Израелците бомбардираа христијанска болница – најмалку 500 загинати

Израел само што ја бомбардираше болница Ал-Ахли во Газа исполнета со пациенти, лекари, медицински сестри, медицински персонал и луѓе кои

Read more

Осумдесет години од масакрот врз Албанците во Јаболчиште

Велешките села Горно и Долно Јаболчиште биле етнички албански села уште од дамнина. Во текот на Втората светска војна, селаните

Read more

Ердован Шабаноски и Веби Рушитоски сонувале за скромен живот и егзистенција, но тој им згаснал во масакрот кај Карпалак

Ердован Шабаноски (Прилеп, 24 октомври 1980 – на автопатот Скопје – Тетово, Карпалак, 8 август 2001) беше македонски бранител со

Read more

Нема потреба повеќе да ни доаѓате во помош. Сите ќе изгинеме за Македонија – 21 година од Масакрот кај Вејце

Масакрот кај Вејце се смета за најкрвавиот и најбрутален масакр во поновата историја на Македонија. На 28 април 2001 година,

Read more

Масакрот во Ваташа: Стрелајте кучиња, но нашата идеја нема да умре!

На денешен ден, 16 јуни 1943 година, пред 76 години, беше извршен Ваташкиот масакр, најголемиот злочин ( заедно со Дабничкото

Read more