Бугарите купија фудбалски клуб во Македонија!

Виктор Стојанов откри дека тимот е од Третата лига, а идната сезона ќе се вика „Јунак“ Намерно нема да го

Read more

Бугарија одби да го регистрира македонскиот клуб „Никола Вапцаров“

Бугарските власти одбија да го регистрираат македонското здружение „Никола Вапцаров“ кое го отвори истоимениот културен клуб во Благоевград во октомври

Read more

Подаваме рака на пријателство, но нема да кренеме раце во знак на предавство

(Говорот на Милан Ризаков на отворањето на клубот „Никола Вапцаров“ во Благоевград на 30 октомври) Почитувани гости, сонародници и пријатели,

Read more

Најавени протести во Бугарија поради отварањето на македонскиот клуб „Никола Вапцаров“

На 30 октомври, в недела во 12 часот во Благоевград ќе се отвори македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“. Уште неотворен

Read more

Левица: Вандализирана бистата на Никола Вапцаров пред отварањето на македонскиот клуб во Благоевград

Реакција на политичката партија Левица Непосредно пред отворањето на македонскиот клуб “Никола Вапцаров” во Бугарија, бистата на социјалистичкиот поет е

Read more

Отварање на македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“ – Благоевград

Соопштение на ОМО Илинден – ПИРИН ПОКАНАНа 30 октомври (12:00) нашиот скромен македонски културен клуб „Никола Вапцаров“ свечено ќе ги

Read more