Рацин – револуционер, комунистички активист и интелектуалец на работничката класа во Македонија

Соопштение на Левичарскиот институт „Рацин“ Во рамки на програмата 59. „Рацинови средби“, вчера, 15-ти јуни, во Ликовниот салон Велес, се

Read more

79 години од смрта на Коста Солев Рацин

Објава на Левичарскиот Институт „Рацин“ На денешен ден 1943 година, на планината Лопушник, трагично загина најголемиот македонски револуционер, работнички и

Read more

Левичарскиот Институт Рацин ја реализираше првата обука за Советници

Соопштение на Левичарскиот Институт Рацин. Вчера, во рамките на Центарот за политичка едукација при Левичарскиот Институт Рацин, беше одржана обука

Read more

(Видео) Ванковска: Државата цензурира, а научните институции се самоцензурираат

Поенти од трибината „Македонската кауза – 150 години од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев“: Проф. д-р Билјана Ванковска. На

Read more

(Видео) Донев: Комунистите знаеја како се прави нација

Поенти од трибината „Македонската кауза – 150 години од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев“: Проф. д-р Јован Донев. „Комунистите

Read more

Истражување на Левичарскиот институт „Рацин“ за преговорите помеѓу Македонија и Бугарија

Во рамки на трибината „Македонската кауза – 150 години од раѓањето на македонскиот револуциoнер Гоце Делчев”, Левичарскиот институт „Рацин“ спроведува

Read more

Левичарски институт „Рацин“ организира Трибина по повод 150 години од раѓањето Гоце Делчев

Левичарски институт „Рацин“ организира Трибина по повод 150 години од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев. За настанот кој ќе

Read more