Предлогот на Левица за зголемување на посебниот додаток на децата со попреченост утре пред пратениците

Соопштение на Политичката партија Левица. Измените на Законот за заштита на децата, предложени од пратениците на Левица, ќе се најдат

Read more

Пари за патни трошоци за пратениците има, ама нема пари за децата со попреченост

Реакција на Левица- Социјален сектор Родителите на деца со попреченост пред некој ден одржаа протест на кој што меѓудругото побараа

Read more

Левица поднесе предлог-закон за зголемување на посебниот додаток на децата со попреченост за 100%

Соопштение на Левица – Социјален сектор. Пратениците на Левица во Собранието на Република Македонија, Димитар Апасиев и Борислав Крмов, вчера

Read more

Пратеникот Крмов се сретна и ги прими родителите на децата со попреченост на денешниот протест

Соопштение на Политичката партија Левица. Родителите на деца со попреченост денес одржаа протест пред Владата и пред Собранието на Република

Read more

Родителите на деца со посебни потреби го креваат гласот за своите права

Соопштение на Социјален сектор на Левица Родителите на деца со посебни потреби, разочарани, напуштени и заборавени од државата, најавуваат протест

Read more

Во Заводот за рехабилитација на деца и младинци – Топанско поле се случува хорор

Статус на Грета Парлиќ – вработена во Заводот за рехабилитација на деца и младинци Почитувани, Во Заводот за рехабилитација на

Read more

Собранието ги изгласа штетните измени во Законот за социјална заштита за кои алармираше Левица

Реакција на Политичката партија Левица. Собранието ги усвои измените и дополнувањата на Законот за социјалната заштита, со кои се усложнуваат

Read more

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ И СДСМ не го поддржаа предлогот на Левица за отворање на дневен престој за деца со посебни потреби

Советниците на Левица поднесоа амандман за отворање на дневен престој за деца со посебни потреби. Со реализацијата на овој проект

Read more

Сите деца имаат право на достоинствен живот

Соопштение на Трудовиот сектор на Левица по повод одржаниот протест за права на лицата со попреченост, од страна на коалицијата

Read more

Коалицијата „Менуваме” ќе протестира денес пред Влада за правата на лицата со попреченост

Денес, во 19 часот, коалицијата „Менуваме” започнува марш од пред Влада, па до Собранието на Македонија под мотото: „БИДИ ХЕРОЈ,

Read more