(Фото) Во првиот ден од Втората левичарска школа главна тема беше историјата на агит-проп

Во првиот ден од Втората левичарска школа која се одржува викендов во Кратово, главна тема на денешното прво предавање беше

Read more

Осумдесет години од смртта на црвениот поет – К.С Рацин – слава му!

На својата фејсбук страница Левичарскиот институт Рацин во чест на Рацин објави: На денешен ден, 13 јуни 1943 година, на

Read more

Зад јубилејната монета од 150 годишнината од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев

Пишува: Весна Кираџиева, член на ЦК на Политичка партија Левица. Во вакви чувствителни времиња, кога на секој можен начин, од

Read more

Поема по повод годишнина од смртта на Владимир Илич Ленин

Фејсбук статус на Левичарскиот институт Рацин при Политичката партија Левица По повод годишнината од смрта на Владимир Илич Ленин, ви

Read more

На денешен ден излегла од печат збирката песни „Бели мугри“

На социјалните мрежи Левичарскиот институт Рацин објави: На денешен ден, 25 ноември 1939 година во градчето Самобор, во непосредна близина

Read more

Прва Левичарска Крушевска Школа

Викендов во Крушево, од 2-4 септември, во рамки на Левичарскиот институт „Рацин‘‘ се одржа првата идеолошко-образовна школа насловена како „Прва

Read more

Левичарскиот институт ‘‘Рацин‘‘ одржува прва левичарска Крушевска школа

Соопштение на Левичарски институт Рацин Центарот за политичка едукација, кој функционира во рамките на политичката партија Левица – Левичарски институт

Read more

Филмот „Битката за Севастопол“ вечерва со проекција во КИЦ

Вечерва (10-ти мај 2022), со почеток од 19:19 часот, во Културно Информативен Центар – Скопје (Салон 19:19), од Левичарскиот Институт

Read more

Левичарскиот институт РАЦИН организира проекција на филмот „Битката за Севастопол“

Утре на 10.05.2022 со почеток од 19 часот во Културно Информативен Центар – Скопје (Салон 19:19), ќе се одржи проекција

Read more