Илегална албанска паралелка во село без Албанци

Во општина Чашка со одлука на МОН, министерот Јетон Шаќири отвори албанска паралелка која при тоа не ги исполнува условите

Read more

За две години работа во Советот на Општина Велес

Левица од советите За две година работа во Советот на Општина Велес ИЗДВОЈУВАМЕ : – Не се шитнавме – Не

Read more

(Видео) Советниците на колаицијата ДПМНЕ – ДУИ против распишување на јавен оглас за инспектор за животна средина

Реакција на ЛО Левица Велес  На последната 39 седница на Советот на Општина Велес се разгледуваше дописот од Државниот инспекторат

Read more

Смилев до Коциќ: 74% од Македонците треба да ги пријавиш во полиција, за сите нив си предавник

Пратеникот Ненад Коциќ во велешката полиција пријави граѓани кои поради прифаќањето на бугарскиот протокол го нарекуваат предавник, објавија од ЛО

Read more