Тимчо Муцунски ќе плати речиси 10 000 евра за метларките на Анѓушев кои ВМРО ги критикуваше

Реакција на Левица Аеродром Актуелниот градоначалник на Општина Аеродром од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски, минатиот месец има склучено договор

Read more

Левица: Зошто Ѓоко Танаскоски не е повикан од ОЈО за увозот на токсично гориво?

Од политичката партија Левица објавија изјава на поранешниот вицепремиер, Кочо Анѓушев, во која тврди дека домаќинствата се прв загадувач на

Read more

Левица – Кавадарци: Бизнис релациите ставени над здравјето на народот во тиквешкиот регион

Огранокот на Левица – Кавадарци, како еден од градовите со најголема загаденост на воздухот во државата, реагираше за аферата за

Read more

[Видео] За Анѓушев домаќинствата беа виновни додека увезувал канцерогено масло

Вчера ИРЛ објави истражување за увозот на опасно масло, кое е забрането да се користи во ЕУ. Вo објавената сторија,

Read more

Левица: Олигархијата во спрега со влaста го труе народот со токсично масло

Од политичката партија Левица денеска реагираа за објавената сторија на ИРЛ, за увоз на опасно масло кое е забрането во

Read more

ИРЛ: Анѓушев увезувал мазут во Македонија кој е забранет за употреба во ЕУ

Според ИРЛ, поранешната фабрика ФЕНИ, денешна „Еуроникел“ од Кавадарци и „Брако“ на бизнисменот и поранешен функционер Кочо Анѓушев се двете

Read more

Фирма на Анѓушев која доби државна помош и отпушти работници должи 40 илјади евра на државата

Фирмата „Каст Инвест” во која удел преку Брако имаше Анѓушев се најде на листата на должници на УЈП. Според листата

Read more

Левица: Дали „Брако” во сопственост на Анѓушев незаконски го присвојува движниот имот од „Каст Инвест”?

„Поранешни работници од „Каст Инвест“ нѐ контактираа дека во оваа фирма се случува сериозен криминал, односно дека сите ЦНЦ машини

Read more

Левица: Дали со државната помош Анѓушев ќе ги исплати 120 работници од „Каст Инвест”?

Од политичката партија Левица реагираа во однос на изјавата од УЈП дека државна тајна било кои фирми добиле субвенции од

Read more

Левица: Фирма на Анѓушев без најава остави 120 работници на улица!

Политичката партија Левица објави писмо од анонимен работник вработен во фирмата „Каст Инвест”, која е во сопственост на поранешниот вицепремиер

Read more

Работниците од Охис наместо живот-добија извршители

Секој вторник и петок, веќе 16 месеци по ред, поранешните работници на фабриката „Охис“ протестираат пред државните институции. Нема исплати

Read more