Протест против измените на законите за Коридор 8 и 10-д

Од Македонското археолошко друштво и ИКОМОС, за денес во 10 часот во паркот „Жена борец“, спроти Собранието, најавија дека ќе

Read more

Земјоделското земјиште на удар од коруптивниот закон за коридорите 8 и 10

Реакција на политичката партија Левица До Собранието на Република Македонија за утрешната седница доставен е предлог-закон за дополна на Законот

Read more

Културното наследство оставено на немилост на власта во спрега со приватниот капитал

Пишува: Тони Димитров – Координатор на Сектор култура Власта на итната седница закажана за утре (понеделник), по скратена постапка сака

Read more

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ одобрија да гради компанија поврзана со корупција на Косово

Во Собранието, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ немаа забелешки Американско-турскиот конзорциум Бехтел и Енка да ги гради автопатите од Коридор 8 и

Read more