Израел води тајни преговори со Конго за прифаќање бегалци од Појасот Газа

Израелските власти водат тајни преговори со африканската држава Конго и неколку други земји за прифаќање бегалци од Појасот Газа, објавија

Read more

Белгија го враќа забот од Патрис Лумумба како обид да се извини за геноцидот

Блегиската влада ќе го врати златниот заб од антиколонијалниот лидер Патрис Лумумба на неговата фамилија, како обид да се извини

Read more

Патрис Лумумба – Симбол на украдениот континент

Вчера навршија 58 години од убиството на Патрис Лумуба, првиот лидер на најголемата афричка земја – ДР Конго. Оваа држава

Read more