Клубот на читатели посветен на книгата „Урбани легенди“ во сабота во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје

Утре (25.11.2023) со почеток од 18 часот во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје, Спомен-соба „Т’га за југ“ ќе се одржи разговор

Read more

Промоција на книгата „Траума и театар: Горан Стефановски“ од Мишел Павловски во КИЦ

На 29 ноември (среда) ,со почеток од 10 часот во Културно информативниот центар – Скопје , Салон Империјал 2 ќе

Read more

Промоција на „Бигор шарпланинецот“ од Ферид Мухиќ во Културно информативен центар – Скопје

На 15 ноември (среда), во Културно-информативниот центар, со почеток од 19:19, часот ќе се одржи промоција на новата книга од

Read more

Промоција на „Книжевна мапа на Скопје“ денес во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободување на Скопје, како и во рамките на одбележувањето на својот 78.

Read more

Објавена книгата „Заштита на историскиот град Пекинг: клучни термини“

„Македоника литера“ деновиве ја публикуваше книгата „Заштита на историскиот град Пекинг: клучни термини“, во превод од англиски на македонски јазик

Read more

Разговор со Васко Марковски, автор на „Урбани легенди“ во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“

На 07.11.2023 (вторник) со почеток од 19 часот во спомен-соба „Т’га за југ“ во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ ќе се

Read more

Клуб на читатели посветен на книгата „Во главата пишувам расказ“ во Градска Библиотека “Браќа Миладиновци” Скопје

Утре 27 октомври во Градска Библиотека “Браќа Миладиновци” Скопје- спомен-соба „Т’га за југ“ со почеток од 18 часот ќе се

Read more

Промоција на книгата „Транскултурни разногласија: Избрани критики и есеи“ од Анастасија Ѓурчинова во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“

Денес (25 октомври) ,со почеток во 12 часот, во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје- Спомен соба ‘Т’га за југ’, ќе

Read more

Размена на книги и книжевни муабети во Градска библиотека Браќа Миладиновци – Скопје во рамките на „Бела ноќ“

Групата Размена на книги и книжевни муабети / Book swap and bookish discussions организира размена на книги во Скопје. Локацијата

Read more

Разговор со Николина Андова Шопова во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје

Утре (5 септември, вторник) со почеток од 19 часот во Градската библиотека „Браќа Миладиновци” во Скопје ќе се одржи разговор

Read more