Ден на сесловенските просветители Св Кирил и Методиј

Објава на Левица – Сектор Култура Значајни за Македонија, но и за останатите словенски народи, Кирил и Методиј, основоположниците на

Read more

Герила акција на Црвена Младина против реформите на Мила Царовска

„ВЕЧЕН НЕКА Е ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКИТЕ СЛОВЕНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ Ги чувствувате слоганите кои ги испишавме пред училиштата, нели?Знаете дека е вистина

Read more

Не „што“, туку „како“

На денот на словенските просветители уште еднаш ја имавме можноста „интелектуалната“ фела на Македонија да ни објасни зошто е важно

Read more