(Видео) Апасиев: Власта му служи на банкарското лоби и одбива да ја регулира затезната камата

Денешниот говор на Пратеникот Димитар Апасиев по повод измените во законот за облигациони односи Сагата со затезните камати за граѓаните

Read more

Апасиев: Камата на каматата ќе биде забранета – Лихвобанкарите почнаа да плачат

Во собраниска процедура по скратена постапка влегоа Предлог-законите за изменување и дополнување на Законите за облигациони односи и за извршување,

Read more

Левица: Додека банките бележат рекордни профити СДС и ДПМНЕ се сплотени во нивна одбрана

Реакција на Левица – Сектор Економија Нерамномерната распределба на доходот е сè поприсутна во реалниот сектор. Додека се уништуваат малите

Read more