Ленка: На меѓународен фестивал Македонија е претставена само од албанска танцувачка група

На меѓународениот фестивал 15th Izmir Balkan Folk Dance and Culture Festival – 2021, кој се одржа во Турција, Министерството за

Read more

ЈАДРО: Министерството за култура да го олесни пријавувањето за проекти

ЈАДРО – Асоцијацијата на независната културна сцена реагира на начинот на кој се спроведуваат проектите добиени преку конкурсот за проекти од

Read more

Министерката Стефоска: Ние сме неспособни!

Од Движењето за социјална правда „Ленка” објавија изјава на министерката за култура – Ирена Стефоска, во која министерката тврди дека

Read more

Собранието го разгледа Предлог законoт за остварување на јавниот интерес во културата

Собранието во рамки на 22. седница го разгледа Предлог – законот за остварување на јавниот интерес во културата. Министерката Ирена

Read more

Финансиска полиција ќе ја проверува работата на Министерство за култура

Управата за финансиска полиција го разгледува случајот на Министерството за култура кој произлезе од внатрешната ревизија на институцијата. Директорот на

Read more

Струмичките уметници издејствуваа средба со министерката и можен нов избор за директор

Министерката за култура Ирена Стефоска имаше средба со актерите кои се незадоволни од изборот на Васил Бубев за директор на

Read more

Вкупно 255 културни работници бараат од министерката Стефоска компетентни кадри да бидат на раководни позиции

Вкупно 255 актери, режисери, драматурзи, ликовни уметници, композитори, продуценти, архитекти, културни менаџери се потписници на иницијативата „Фис-култура или култура“ и бараат

Read more

Охрид СОС: Ниедна кривична пријава, ниедно разрешување – тоа е најголемата катастрофа

Реакција на иницијативата Охрид СОС за изјавата на министерката за култура Ирена Стефоска. НЕ Е НЕШТО КАТАСТРОФИЧНО Ова се зборови

Read more

Наставник по фискултура назначен за директор на Центар на култура во Струмица

Статус на Маја Велкова. ЗБОГУМ КУЛТУРА, ЗДРАВО ФИСкултура?! Од тројца кандидати и тоа: 1. Културен менаџер со мастер студии на

Read more