Иранскиот претседател Раиси ја посети Индонезија, и објави договор за отфрлање на доларот

Иранскиот претседател Ебрахим Раиси при посетата на Индонезија изјави дека Техеран и Џакарта одлучиле да престанат да го користат доларот во нивната

Read more

Откриле дека ги трујат со токсични материјали: Индонезија ќе им го врати отпадот на развиените земји

Индонезија ќе врати 142 контејнери полни со смет во Австралија и другите развиени земји откако било откриено дека во пратките

Read more

74 години од ослободувањето на Индонезија од холандскиот колонијализам

Додека Индонезија слави 74 години независност од колонијализмот, злосторствата кои овој архипелаг ги претрпи под колонијалното владеење речиси и да

Read more