Москва го отстранува еврото од државните резерви

Во текот на 2023 година, Москва ќе се ослободи од сите евра што ги поседува во државните резерви, како резултат

Read more

Швајцарија го зголеми увозот на руско злато и покрај санкциите

Обемот на трговската размена меѓу Русија и Швајцарија е зголемен по воведувањето санкции кон Москва, објави „ Tages Anzeiger “,

Read more

Колумбиски град одби 35 милијарди инвестиција во златен рудник

Мал Колумбиски град штотуку го одби проектот за златен рудник вреден 35 милијарди долари, ставајќи ги здравјето, животите на луѓето

Read more