Нема термини за прегледи за рак на дојка поради катастрофалната состојба во здравството

Алармантната состојба во здравството, поради катастрофалните политики на власта, ги остави жените без термини за преглед на рак на дојка.

Read more

Левица: Здравствените установи во Куманово под водство на ДУИ и Алијанса на Албанците

Реакција на Левица – ЛО Куманово По истек на мандатот на директорката на кумановска болница, беше назначена нова директорка да

Read more

Левица: МВР, дигестивна хирургија и КАРИЛ ги матат околностите при смртта на пациент

Реакција на Левица – Здравствен сектор Левица остро jа осудува Kлиниката за дигестивна хирургија којашто во соработка со КАРИЛ и

Read more

Левица: Mинистерот Беким Сали ги игнорира проблемите на стоматолозите

Реакција на Левица – Здравствен сектор Денес пред Министерството за Здравство се одржува протест на Здружението на приватни здравствени установи

Read more

Достапност од здравствена услуга за секој граѓанин не е приоритет ниту на Министерот Беким Сали

Реакција на Политичката партија Левица. До нашиот здравствен сектор, непрекинато пристигнуваат реакции од граѓани каде пишува дека има нови, енормно

Read more

Поранешни министри на ДУИ отвораат приватни клиники додека државниот здравствен систем колаборира

Отварањето на нова приватна клиника повторно укажува на незаинтересираноста на политичките елитите од СДСМ И ДУИ да овозможат здравствениот систем

Read more

Левица: Ковид центрите без слободни места за пациенти со препорачана хоспитализација

Во целост ја пренесуваме реакцијата на Здравствениот Сектор на Левица: „Додека држаниот врв во Република Македонија е опседнат со адреналински

Read more