Богевски: Умираат луѓе кои немаат пари за мито и оние кои немаат врски

Круме Богевски е Координатор на Левица – Здравствен сектор, советник во Општина Кавадарци од редовите на Политичка партија Левица. Во

Read more

Трајковски: Зголемениот број на дипломирани здравствени работници не ја подобрува состојбата во здравството

Фејсбук статус на професорот од Техничкиот факултет во Битола, Дејан Трајковски, за бројноста и кадарот на дипломираните студенти од факултетите

Read more

Левица: Одбележување на Светскиот ден на медицинските сестри – во Македонија професијата на дното

Соопштение на Левица – Здравствен сектор Денес го одбележуваме 12 мај, Светскиот ден на медицинските сестри, што се слави секоја

Read more

За два месеци од штипската болница заминале 30 вработени

Сè поголем е одливот на здравствени работници кои одат на работа во побогатите земји. Во Регистарот се евидентирани 179 лекари

Read more

Недостатокот на медицински станува се посериозен проблем во државата

Недостатокот на кадар во македонското здравство станува се посериозен проблем. Одливот на медицински сестри од државата е основниот показател кој

Read more

Левица: Министерот Филипче не го исполни најавеното покачување од 5% на платите за вработените во ЈЗУ

Реакција на Здравствениот сектор на Левица за ветувањето од страна на министерот за здравство, Венко Филипче во врска со покачувањето

Read more

Приватни специјализанти: Филипче бара да работиме во ковид центрите, а не остави без вработувања, осигурување и без платени дежурства

Приватните специјализанти бараат министерот за здравство Венко Филипче веднаш здравствено да ги осигура, да им ја зголеми платата, да им

Read more

Левица: Министерот за здравство доцни со сите мерки за спречување на ковид кризата

Во целост ја пренесуваме реакцијата на Здравствениот Сектор на Левица: „Токму во приодот кога ескалацијата на пандемијата беше сосема извесна

Read more

Прилепската болница повторно заборавена за награда на здравствените работници

Прилепската болница, ЈЗУ Општа болница „ Борка Талески “, намерно или не, по втор пат заборавена, иако владата издвои 54

Read more