Загадувањето на воздухот предизвикува смрт на повеќе од 1.200 малолетници во Европа годишно

Загадувањето на воздухот предизвикува смрт на повеќе од 1.200 малолетници во Европа годишно, проценува Европската агенција за животна средина (ЕЕА)

Read more

Левица: Усје донира – Георгиевски не поставува мерна станица за квалитет на воздух

Реакција на Левица Кисела Вода Очигледно е дека менаџментот на „Титан Усје” со ситни донации за општина Кисела вода го

Read more

[Видео] За Анѓушев домаќинствата беа виновни додека увезувал канцерогено масло

Вчера ИРЛ објави истражување за увозот на опасно масло, кое е забрането да се користи во ЕУ. Вo објавената сторија,

Read more