Путин најави бесплатно жито за шест африкански земји

Рускиот претседател Владимир Путин денеска го отвори самитот Русија-Африка во Санкт Петербург со ветување дека ќе достави бесплатни житарки „во

Read more

Русија ги раскина „Договорите од Истанбул“ поради тоа што житото не заврши во сиромашните земји

Секвенци од брифингот на заменик Министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Вершинин за договорите во Истанбул (познати како договорот

Read more

Наместо за сиромашните, житото заврши кај богатите – Русија се повлекува од „Договорот за жито“

Изјава на Министерството за надворешни работи на Русија за Договор од Истанбул Договорот за извоз на житарки од пристаништата на

Read more

Левица: Наместо земјоделците и граѓаните министерството за земјоделие ги штити трговците

Реакција на Политичката партија Левица Наместо да го забранат извозот на јачмен и да го заштитат македонското сточарство, а со

Read more