Естонија ќе казнува за славење на победата над нацистите во Втората светска војна

Естонската полиција ги предупреди граѓаните да не носат било какви руски и советски знамиња, разни симболи или пак да пуштаат

Read more

Во земјите на демократската ЕУ продолжува рушењето на споменици – уапсени 14 лица кои протестирале против уривањето на споменикот во Рига

Откако Естонија започна со рушење на спомениците од Советскиот сојуз, посветени на борците кои ги дадоа своите животи во борбата

Read more

Естонија ги руши спомениците од Советскиот Сојуз, ова го правеше и Украина пред неколку години

Овој тренд на рушење на културното и историско наследство од Советскиот Сојуз, под влијание на Западот, започна во многу земји

Read more

Естонската премиерка признава: Новите санкции против Русија ќе наштетат на ЕУ

Понатамошното воведување санкции на ЕУ против Русија „ќе биде сè потешко“, бидејќи тие многу влијаат на земјите од Унијата, изјави

Read more