Инспекциските служби но и локалната и централната власт во заштита на загадувачите и капитализмот

Реакција на ЛО Левица Делчево Фирмата загадувач за која Левица Делчево пишуваше уште во Јануари и на која од солидарна

Read more

Левица: Еколошки црна 2023 година претстои за Македонија

–Реакција на Политичката партија Левица Мизерни 0.65 отсто изнесува делот од буџетот наменет за животната средина за 2023 година, речиси

Read more

Смилев: Огревното дрва станува недостапно за сиромашните

Координаторот на Левица – Зелен сектор и активист во организацијата „Грин палер“ во интервју за радио „Лидер“ зборуваше за кризата

Read more

Тајкуните ги уништуваат македонските реки, додека милионски суми народни пари се слеваат во нивните џебови

Реакција на Левица – Зелен сектор Суви речни корита, намален или потполно исчезнат рибен фонд, непостоечки рибни патеки и комплетно

Read more

Богатите ни должат!

Став на Круме Богевски – Советник од Левица во Општина Кавадарци. Им дозволуваме да нѐ трујат, им дозволуваме да нѐ

Read more

Кираџиева: Браната на Матка е испуштена далеку под дозволеното ниво

Неколкукратниот шампионот во Атлетика и рекордер во маратонско трчање Весна Кираџиева, на својот фејсбук профил сподели неколу објави со фото

Read more

Левица Кавадарци: Власта и опозицијата рака под рака едногласно го изгласаа уништувањето на реката Дошница

Изградбата на двете нови мини-хидроцентрали „Баров Дол“ и „Папрад“, за кои опозицијата и власта едногласно кажаа „ДА” во Советот на

Read more

Профитот и природата

Фејсбук-статус на Љубомир Цуцуловски. Сакал-несакал, повторно се сетив на Карл Маркс. Повод е денешната хаварија со токсичната хемикалија во „Охис“.

Read more

Охридското Езеро под закана за еколошка катастрофа поради нерационалното работење на ЕЛЕМ

Дваесет тони риба плашица која е влезена во каналот Студенчишта за да презими, може да останат заробени и да угинат

Read more