Сековска: Производителите на храна под удар на глобализмот

Пишува:  Благица Сековска – Проф. на катедрата за Рурална економија при Факултет за ветеринарна медицина Почетокот на новата 2024 година

Read more

Сековска: Земјоделскиот сектор е жртва на партизација и распродажба

Благица Сековска е Проф. на катедрата за Рурална економија при Факултет за ветеринарна медицина и активист за зачувување на животната

Read more

15 Октомври – Ден на руралната жена

 „Кога жената претставува значаен дел на фармерството и/или на земјоделските канали за додадена вредност, грешката на неискористувањето на нејзиниот полн

Read more