Уставниот суд ги укина ДУП-овите за Маврово

Уставен суд ги укина одлуките за прогласување на ДУП-овите (2001 – 2015) за Националниот парк Маврово, по иницијативата на адвокатската

Read more

Како Левица ќе го реши проблемот со просторното планирање

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма посветено е огромно внимание

Read more

Шверцерскиот ДУП во Ѓорче Петров претставува ризик по животот на луѓето

Шверцерски донесениот ДУП СЗ 16 кој предвидува над 30 згради, од кои повеќето висококатници и хемиски фабрики – претставува вистински

Read more

Левица: Со 365 амандмани Левица Кавадарци го блокираше ДУП за зградите Силекс

Денес, Левица преку советникот Круме Богевски со 365 амандмани ја блокираше предлог-Одлуката за утврдување на ДУП за УЕ 14, Блок

Read more

Прво висококатници во Ѓорче, а потоа, можеби, ќе се гради училиште

Прво висококатници (читај: станче за нив), па отом-потом (можда никад) инфраструктура и училиште/градинка – така одлучија претставниците на ДПНЕ во

Read more

Интервју со Влатко Петрушевски – советник во Општина Ѓорче Петров: Бараме ревизија и укинување на ДУП-от

Влатко Петрушевски од свој агол ја објасни атмосферата, но и постапката по која беше донесен спорниот ДУП во Општина Ѓорче

Read more

Мустафаоглу: За џабе ви се заканите и уцените, ќе се бориме против катастрофалниот ДУП!

Оваа пресконференција ја свикавме со цел да ја прикажеме реалната слика за ДУПот кој го актуализираше Левица. Односно за ДУП-от

Read more

Левица: Кај поранешната фабрика „Треска“ се гради по истечен ДУП

Четирите барања за издавање градежни дозволи на спорниот имот на бившата фабрика Треска поднесени во Општина Центар – се Демоклов

Read more