Разговор со Андреј Ал-Асади авторот на „Секој секому огледало“ во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје 

На 5 декември (вторник) со почеток од 19 часот во Спомен собата “Т’га за југ “Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје ќе

Read more

Промоција на „Книжевни крстопати“ од Звонко Танески во Градската библиотека во Скопје

Денес (27 ноември) во 12 часот во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје ќе биде промовирана студијата „Книжевни крстопати“ од

Read more

Клубот на читатели посветен на книгата „Урбани легенди“ во сабота во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје

Утре (25.11.2023) со почеток од 18 часот во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје, Спомен-соба „Т’га за југ“ ќе се одржи разговор

Read more

Промоција на книгата „Под остар агол“ од Виктор Танасковски во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“

Утре (вторник, 21 ноември) со почеток од 19 часот во помен-собата „Т’га за југ“ на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ ќе

Read more

Отворaње на реновираниот Оддел за литература за деца во Градската библиотека

      Во Македонија има експанзија на литература за деца и млади, па веруваме дека многу од тие наслови ќе бидат

Read more

Промоција на „Книжевна мапа на Скопје“ денес во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободување на Скопје, како и во рамките на одбележувањето на својот 78.

Read more

Разговор со Васко Марковски, автор на „Урбани легенди“ во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“

На 07.11.2023 (вторник) со почеток од 19 часот во спомен-соба „Т’га за југ“ во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ ќе се

Read more

„СкопјЕмоушн“ изложба на фотографии во библиотеката „Браќа Миладиновци“

„СкопјЕмоушн“ е изложба на фотографии на Анита Палческа, закажана за 1 ноември (среда), во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје.

Read more

Клуб на читатели посветен на книгата „Во главата пишувам расказ“ во Градска Библиотека “Браќа Миладиновци” Скопје

Утре 27 октомври во Градска Библиотека “Браќа Миладиновци” Скопје- спомен-соба „Т’га за југ“ со почеток од 18 часот ќе се

Read more

Промоција на книгата „Транскултурни разногласија: Избрани критики и есеи“ од Анастасија Ѓурчинова во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“

Денес (25 октомври) ,со почеток во 12 часот, во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје- Спомен соба ‘Т’га за југ’, ќе

Read more

Разговор со Баковска и Димоски, автори на книгата „Во главата пишувам расказ“ во Градската библиотека во Скопје

Утре 10 октомври со почеток од 19 часот во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје- Спомен-соба „Т’га за југ“ ќе се

Read more