Итроштина или лудило

Пишува: Славко Митевски – член на Советот на општина Карпош од Политичката Партија Левица Јас како член на советот на

Read more

Излезе и третата верзија на спорниот предлог Дуп но проблемите на Лисичани остануваат

На фејсбук страната на „Да го зачуваме Лисиче‘‘ објавија информација дека излегла и третата верзија на спорниот предлог ДУП за

Read more

Решението за уривање на дивоградбите под Радика поништено, инвеститорот ќе гради 87 типски објекти

Иако уште на 15 септември беше издадено решение за уривање на девет куќи под хотелот „Радика“ кај селото Леуново, Маврово,

Read more

Куманово – изгубен град

Каков град му е потребен на човекот денес? Што поединецот бара од еден град и кои се тие квалитети според

Read more