Делегациите на Левица го одбележаа Денот на победата над фашизмот

Соопштение на Политичката партија Левица Официјални делегации на #Левица, предводени од пратеникот Борислав Крмов, Јована Мојсоска генерален секретар, портпаролот Амар

Read more

Судот во Берлин ја укина забраната за истакнување руски знамиња

Властите во Берлин сакаа втора година по ред да забранат истакнување на руски и советски симболи на јавни места за

Read more

Навршија 80 години од депортацијата на македонските Евреи од Битола во Треблинка

Објава на „Сојуз на Борците од НОАВМ 1941 – 1945 и граѓаните продолжувачи“ – Битола По повод 80 години од

Read more

80 години од Сталинградската битка – Пресвртницата во победата над фашизмот

Во врска со навршувањето на 80-годишнината од почетокот на Сталинградската битка споделуваме цитати на истакнати политичари, воени лица, историчари, јавни

Read more

Славољуб Слава Ковиќ (1924-1942)

На својот фејсбук профил, пратеникот и претседател на Политичката партија Левица, Димитар Апасиев, го напиша следниот статус во чест на

Read more

(Фото) Како течеле подготовките за свикувањето на АСНОМ?

На планината Козјак, пред 78 години се собрале делегатите претставници на македонскиот народ, избрани на конференции по единиците и органите

Read more

Литовски објави партизанско сведоштво од бугарските фашистички злосторства

Александар Литовски е поранешен член во Заедничката историска комисија на Македонија и Бугарија кој своевремено си даде оставка од истата,

Read more

Историскиот фудбалски натпревар помеѓу Македонија и Левски во време на бугарската фашистичка окупација

Објавено од Левица – Сектор спорт Во 1942 година, за време на Втората светска војна, во окупирана Македонија од бугарскиот

Read more

„АСНОМ живее“ – е главната парола на денешниот протест против бугаризација на Македонија

Протестите против бугаризација на Македонија чија цел е да се одбие „францускиот предлог“ согласно кој интегрирањето во ЕУ за Македонците

Read more

Нашето дело е праведно, непријателот ќе биде поразен, победата ќе биде наша! – Молотов, 22.06.1941 година

НАШЕТО ДЕЛО Е ПРАВЕДНО, НЕПРИЈАТЕЛОТ ЌЕ БИДЕ ПОРАЗЕН, ПОБЕДАТА ЌЕ БИДЕ НАША!

Read more

Вандализиран Мостарски мавзолеј – партизанските гробишта

Фејсбук статус на Амар Мециновиќ, Портпарол на Политичката партија Левица Вчера, како никогаш досега, беше вандализиран прекрасниот Мостарски мавзолеј –

Read more