Левица: ЕУ ја демантираше власта – Проширувањето не е приоритет

Реакција на Политичката партија Левица – ЕУ без стратегија за проширување, Македонија без стратегија за интеграција Стратешкиот форум во Блед

Read more

Апасиев: Една изборна единица нема да има сè додека моќта на уценување не премине од ДУИ во Левица

Говорот на Димитар Апасиев, пратеник од Левица, за Предлог законот за изменување и дополнување на Изборниот законик. „Левица има најголем

Read more

Левица: Лицата со попреченост повторно најавуваат протест пред Влада

Реакција на Левица – Социјален сектор Лицата со посебни потреби иритирани од незаинтересираноста на Владата за нивните проблеми, повторно излегуваат

Read more

Апасиев ги предупреди службеници од Сектетаријатот за европски прашања: Пазете што потпишувате?

5 -те закони во корист на американската компанија, Бехтел и Енка и нивниот бизнис со проектите за изградбата на коридорите

Read more

Сè уште не е набавен лекот „трикафта“ за болните од цистична фиброзболните

Помина еден месец од законските измени и сè уште нема никаков прогрес во однос на набавка на лекот „трикафта“, алармираа

Read more

Апасиев: Владата воведе санкции на земји кои Османи не знае да ги покаже на карта

Пратеникот и лидар на Левица, Димитар Апасиев на социјалните мрежи сподели дека македонската Влада вовела санкции на земји со кои

Read more

Кираџиева: Душмани на народот – додека се ценкаат која партија да го земе Министерство за здравство народот умира

Членови на политичката партија Левица денес беа дел од мирниот протест пред Владата на Република Македонија каде се собраа граѓаните

Read more

Симонов: Од „ќе ги вратиме младите назад“ стигнавме до „ќе доведеме работници од странство“

По зголемените барања на работодавачите кои активно вршат притисок врз централната власт за законски измени кои ќе овозможат увоз на

Read more

Левица: Половина милион евра за советниците на Ковачевски и неговите потсекретаријати

Реакција на Политилката партија Левица Најпосле, Владата ги објави платите и имињата на соработниците и советниците вработени во трите потсекретаријати

Read more