Претставниците на Левица се сретнаа со Пепе Ескобар на Младинскиот форум во Сочи

,,БРИКС: Заедница на еднаквите” – беше насловена дискусијата на Светскиот младински фестивал, каде претставници од Левица остварија средба со бразилскиот

Read more

Земјите на БРИКС се поблиску до консензус за заедничка валута

Очи на светската јавност се вперени кон следниот самит на земјите од БРИКС, на кој се позивесно е дека ќе

Read more

Западот повеќе не може да го игнорира Глобалниот југ и БРИКС

Дури две третини од светското население живее во земји кои одбија да воведат санкции кон Москва и тоа е главна

Read more

БРИКС формира своја независна новинска агенција

Заменик-главниот уредник на медиумската групација „Северна Русија“ Дмитриј Горностајев на медиумскиот форум што се одржа во Јужноафриканската Република, предлага да

Read more

Тунис размислува за влез во БРИКС, прекинати преговорите со ММФ

Претседателот на Тунис Каис Саид изјави дека диктатите на ММФ, со кои земјата преговара за заем, се неприфатливи. Тунис ја

Read more