Манифест од првото заседание на АСНОМ

Македонски народе, Во дните на најголемите световни сатресенија, во времето на најкрвавата борба на македонскиот народ, твоето прво Народно Собрание,

Read more

Исмаил за Принцип инфо: Протестите во Македонија беа оправдани, Владата нема поддршка за „францускиот предлог“

Редакција на порталот Принцип имаше прилика да разговара со Реџеп Исмаил, членот на Президиумот на политичката партија Левица од Македонија.

Read more

Ванковска: Зошто сум ЗА референдум на кој ќе гласаме со НЕ!

Фејсбук статус на Билјана Ванковска, доктор на политички науки, редовна професорка на Филозофскиот факултет во Скопје. Професор е и на

Read more

86 години од почетокот на Шпанската револуција

Објава на Левичарскиот институт „Рацин“ На денешен ден, 19 јули 1936 година започна военото востание во Барселона, главниот и најголем

Read more

(Видео) Апасиев до Џафери: Не го узурпирајте столчето на кое седите

На пленарната Седница во Собранието на Република Македонија на која се дискутира за „францускиот предлог“ преку кој владејачката СДСМ и

Read more

(Видео) Малку фалеше Апасиев да го шлакне Мартин Костовски

На пленарната Седница во Собранието на Република Македонија на која се дискутира за „францускиот предлог“, преку кој владејачката СДСМ и

Read more

(Видео) Крмов до Џафери: Монархија ли е ова?!

Процедурално обраќање на пратеникот Борислав Крмов „Јас побарав процедурално, а Вие ми го ускративте тоа деловничко право. Да, Вие давате

Read more