Подаваме рака на пријателство, но нема да кренеме раце во знак на предавство

(Говорот на Милан Ризаков на отворањето на клубот „Никола Вапцаров“ во Благоевград на 30 октомври) Почитувани гости, сонародници и пријатели,

Read more

Црвена Младина го отстрани транспарентот “Македонија е бугарска” во Благоевград

Соопштение на Црвена Младина На денешното отварање на македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров” во Благоевград, осамна транспаранет поставен од бугарски

Read more

(Видео) Инцидент: Апасиев физички нападнат во Благоевград

Соопштение на политичката партија Левица На денешното отворање на македонскиот културен клуб, претседателот на Левица – Димитар Апасиев беше физички

Read more

Левица: Вандализирана бистата на Никола Вапцаров пред отварањето на македонскиот клуб во Благоевград

Реакција на политичката партија Левица Непосредно пред отворањето на македонскиот клуб “Никола Вапцаров” во Бугарија, бистата на социјалистичкиот поет е

Read more

Отварање на македонскиот културен клуб „Никола Вапцаров“ – Благоевград

Соопштение на ОМО Илинден – ПИРИН ПОКАНАНа 30 октомври (12:00) нашиот скромен македонски културен клуб „Никола Вапцаров“ свечено ќе ги

Read more