(ВИДЕО) Погледнете ги сите одговори и реплики на Ванковска изнесени во ТВ дебатата

Сите мои одговори, ставови, реплики и контрареплики кои ги изнесов во вчерашното соочување на сите кандидати за Претседател на Република

Read more

(ВИДЕО) Ванковска од Кичево: На народот му треба обединување на социјално-класна основа

Претседателската кампања завршува во Кичево, каде што професорката Ванковска и носителката на кандидатската листа за пратеници на ИЕ5, Јована Мојсоска

Read more

(ВИДЕО) Ванковска: Македонија е сѐ што немаме и Македонија е сѐ што ни забранија

Чувството на одговорност постои кај мене, особено земајќи ја предвид ситуацијата во која се наоѓа светот! Очигледно е дека на

Read more

Ванковска: Тие би во НАТО и низ оџак да влезат, а јас на главна порта да излезам од таа секта на смртта

Е па, драги мои, извлеков максимум од ова што требаше да биде претседателска дебата, а личеше на симултано интервју со

Read more

Ванковска: Конечно ќе гледате јавно соочување на претседателските кандидати

Конечно ЕДНО јавно соочување на СИТЕ претседателски кандидати ќе се одржи! Тоа ви го должевме на сите вас. Гледајте нѐ

Read more

Ванковска: Сите политички опоненти имаат уплав да се соочат пред камери со Апасиев

Димитар Апасиев го познавам од неговите студентски денови, кога беше демонстратор на Правниот факултет, но и активист на Слободен индекс

Read more

Ванковска: Никој не смее да ве казни, ако на денот на гласањето не се појавите на работа

Откако реагирав за првичната дискриминаторна одлука на Владата деновите кога се гласа (24 април и 8 мај) да бидат неработни

Read more

Ванковска од Центар и Кисела Вода: Неправедно е денот на изборите да биде неработен само за јавната администрација

Билјана Ванковска, претседателскиот кандидат на Левица, при денешната средба со граѓаните на Општина Центар и Општина Кисела Вода освен со

Read more

Апасиев: За Стево и за Гога 1.600.000 ЕУР, а за Ванковска 120.000 ЕУР, сите имаат исти шанси, а?

За Стево и за Гога = 1.600.000 ЕУР. За Ванковска = 120.000 ЕУР. И, шо викаат ДИК и АВМУ –

Read more

(ВИДЕО) Ванковска: Заврши историската функција на Рамковниот договор, мора да излеземе од стравот и да разговараме за 2001

Рамковниот договор си ја заврши својата историска функција во едно драматично време, а ако сакаме понатаму треба да се соочиме

Read more

Мециновиќ: Како и претходно, работничката класа ќе ја ослободи Македонија

Со професорката Biljana Vankovska на отварање на канцеларијата на Левица – Ѓорче Петров во Волково. Нашата кандидатка е единствената која

Read more