Ванковска од Демир Хисар: Белите мугри се раѓаат на Исток

Денес, претседателскиот кандидат на Левица, проф. д-р Билјана Ванковска, оствари средба со жителите во Демир Хисар. На средбата Ванковска беше

Read more

„Бели мугри“ – Разден на македонската поезија и култура!

25 ноември 1939 – Разден на македонската поезија и култура! На денешен ден во градот Самобор во Хрватска, во печатницата

Read more

На денешен ден излегла од печат збирката песни „Бели мугри“

На социјалните мрежи Левичарскиот институт Рацин објави: На денешен ден, 25 ноември 1939 година во градчето Самобор, во непосредна близина

Read more

На денешен ден во 1939 г. излегува ,,Бели мугри” – анталогија на болките и страдањата на македонскиот народ

На 25 ноември 1939 година во градчето Самобор, во непосредна близина на Загреб во Хрватска, во печатницата на Драгутин Шпулер,

Read more

Татунчо – Кочо Рацин

Песната „Татунчо” е дел од збирката „Бели Мугри” на еден од најзначајните македонски поети и комунист, Кочо Рацин. Низ овој

Read more