Левица: Лихвобанкарите остварија рекордни половина милијарда евра прихофи од камати, провизии и надоместоци

Лихвобанкарите остварија рекордни половина милијарда евра прихофи од камати, провизии и надоместоци, реагираат од Политичката партија Левица: Лихвобанкарите ја завршија

Read more

Левица: Додека банките бележат рекордни профити СДС и ДПМНЕ се сплотени во нивна одбрана

Реакција на Левица – Сектор Економија Нерамномерната распределба на доходот е сè поприсутна во реалниот сектор. Додека се уништуваат малите

Read more

Одбиен антипровизискиот закон на Левица-Премиерот повторно ги излажа граѓаните

–Реакција на Политичката партија Левица На денешната седница на Собранието, на дневен ред се најде Предлог-законот за дополнување на Законот

Read more

(Видео) Крајевски: Наместо задолжување на државата – оданочете ги банките

Во дебатната емисија на ТВ 24 гостуваше Јован Крајевски – член на Презедиумот на Политичката партија Левица. Главна тема во

Read more

Левица: Лихвобанкарите ненаситени и покрај нивниот прогресивен раст на нивните добивки

Реакција на политичката партија Левица Од втората половина на декември Комерцијална банка АД Скопје воведува надоместок за исплата на готовина

Read more

Крајевски: Банките плаќаат данок 13 милиони евра, а народот само за струја плаќа данок 36 милиони евра

Покачувањето на ДДВ за струја од 5% на 10% според министерот Бесими било оправдано бидејќи така сметките на домаќинствата ќе

Read more

Левица: Нема криза за лихвобанкарите – нивните профити прогресивно растат

Реакција на Политичката партија Левица Додека проценките се дека кризата во Македонија ќе фрли нови 50 000 лица во сиромаштија,

Read more

Институциите против народот – Грција и се заканува на Македонија преку својот џелат Стопанска Банка АД Скопје

Текст објавен од Координативно тело за преземање активности за остварување на правата од приоритетните акции на Стопанска банка АД Скопје

Read more