Советниците на Левица за ДУП-от Алумина: Мимикрија на урбанистичката мафија – Карпош не е Дубаи

Антропол: Веќе некое време е актуелен ДУП-от за Алумина и јавноста особено Карпошани верувам дека најмногу ги интересира на кој

Read more

Ристов: Нема да има гласање за ДУП-от кај Алумина

Пишува: Бранко Ристов – член на Презедиумот на п.п Левица и Претседател на Советот при општина Карпош Претседателот на Советот

Read more

Урбанистички лажги (со опашки)

Деновиве, со сета своја актуелност, „блеснаа“ 3D прикази, односно „рендери“ за потенцијалниот изглед на објектите на локацијата кај поранешна Алумина,

Read more

Димоски: Стоп за Алумина – Стоп за бетонизацијата на Карпош

“Стоп за Алумина – Стоп за бетонизацијата” или кој ги стави Карпошани пред свршен чин? Наместо предновогодишно украсување на Општината,

Read more