Најголемиот производител на автомобили од НР Кина ќе гради фабрика во Европа

Најголемиот производител на автомобили од НРКина, концернот SAIC Motor, планира да изгради фабрика на територијата на Европа. Таму би се

Read more

Продажбата на кинески автомобили во Русија зголемена за 43%

Соработката меѓу Кина и Русија во автомобилскиот сектор во моментов се зајакнува, трговијата со автомобили и делови за автомобили расте

Read more

Левица: Мора да има политичка одговорност за загадениот воздух

„Македонија дише отров! Неколку дена последователно загаденоста руши рекорди, повеќекратно над дозволеното. Наместо секојдневните изговори за загадувањето од домаќинствата и

Read more