Првото скопско издание на ФИЈУК- саемот на независни издавачи

На 20-ти мај (сабота) со почеток  од 14 до 21 часот во дворот на Библиотеката „Браќа Миладиновци“ во Скопје ке

Read more

„Главата горе – изјасни се дека си Македонец “ Друштвото „Илинден“ со акција пред пописот во Албанија

Според македонските друштва во Албанија живеат од 120.000 до 150.000 Македонци, но како такви се признати само над 5.000 во

Read more

„Stolen moments“ изложба на фотографии од Виктор Соколовски

Културно-информативен центар – Скопје, Салон Империјал 2, 25 април, 20,00 часот Почитувани Културно-информативниот центар – Скопје, има особена чест и

Read more

„Македонија виа Италија“ изложба на фотографии од Влатко Рафески

Културно-информативен центар – Скопје, Салон Империјал 1, 3 мај 2023, 20 часот Почитувани Културно-информативниот центар – Скопје, има особена чест

Read more

Меѓународен ден на џезот 2023

Четврток, 27.04.2023, Салон 19:19, 20 часот Меѓународниот ден на џезот е Меѓународен ден прогласен од Организацијата за образование, наука и

Read more

Протест против измените на законите за Коридор 8 и 10-д

Од Македонското археолошко друштво и ИКОМОС, за денес во 10 часот во паркот „Жена борец“, спроти Собранието, најавија дека ќе

Read more

Црвена Младина со претставници на левичарскиот фестивал во Баскија

Соопштение на Црвена Младина Црвена Младина на покана на младинското движење Ернаи од Баскија деновие се наоѓа во Елорио во

Read more

Промоција на „Избрани песни“ од кинескиот поет Сӯ Шѝ’, преведена од д-р Игор Радев

Промоција на книгата „Избрани песни“ од класичниот кинески поет Сӯ Шѝ’, приреден од д-р Игор Радев на 6-ти април 2023

Read more

Интелектуална изложба за млади „Вселена. Човек. Интелигенција“, во Културно информативниот центар – Скопје

Станува збор за интерактивна изложба за млади, која Гете-институт во соработка со друштвото „Макс Планк“ ја прикажува ширум светот. Изложбата

Read more