Првомајската парада во Москва откажана поради ризик од тероризам

Првомајската парада во Москва нема да се одржи поради зголемената закана од тероризам, соопшти најголемата синдикална федерација во Русија. Во

Read more

Левица: Фашизмот е плачот на капитализмот, кој се гуши во рацете на работничката револуција!

Политичката Партија Левица преку својата официјална ФБ страна го честита 9 мај, денот на победата над фашизмот. Во целост ви

Read more

Нам не ни е дојдено до слобода!

Денес е 9 Мај, ден кога светот го одбележува падот на фашизмот. На овој ден пред 72 години фашистичка Германија

Read more