Во Јужна Кореја одржан протест за поддршка на Србите во Косово и Метохија

Народнo-демократска партија на Јужна Кореја (НДП), по покана од Новата комунистичка партија на Југославија, на 3 јуни одржа протести во

Read more

Народна Република Кина до Јапонија: Доколку радиокативната вода од Фукушима е безбедна тогаш користете ја за пиење!

Ваквите забелешки на кинеското Министерство за надворешни работи следуваа откако, во вторникот, јапонската влада објави дека во морето одлучила да

Read more