Колумбија се закани: Ако треба ќе ги прекинеме дипломатските односи со Израел

Лидерите и владите ширум Латинска Америка ги осудуваат нападите на Израел врз Газа. Колумбискиот претседател Густаво Петро и даде поддршка

Read more

Русија сплотена со Јужна Америка за да му се спротивстави на Западот

Министерот за надворешни работи на Русија, Сергеј Лавров, синоќа во Каракас, Венецуела, изјави дека е неопходно да се „здружат силите“

Read more

Левичар е претседател на Колумбија за прв пат во историјата на земјата

Колумбиски политичар, економист и поранешен бунтовник Густаво Петро кој и претходно беше кандидат на претседателските избори во 2010 и 2018

Read more