Мојсоска: АФЖ за економско и социјално ослободување на жената работничка, земјоделка, невработена или стечајка

Сегмент од обраќањето на Јована Мојсоска – Генерален секретар на Политичката партија Левица на вчерашната Конститутивна седница на Антифашистичкиот фронт

Read more

(Видео) Мојсоска: Левица е под медиумски бојкот поради блокадата на коруптивниот закон

Јована МОЈСОСКА за штетниот Закон за аудио и аудиовизуелни медиуми, кој беше блокиран од пратениците на Левица  „Нашите пратеници поднесоа

Read more

(Видео) Мојсоска: Искоренување на сиромаштијата и корупцијата – не на идентитетот и историјата

 Јована Мојсоска член на Презедиумот при политичката партија Левица за “Утрински печат’. Не морате да бидете голем познавач на работите

Read more

(Видео) Деновите на народната власт никогаш поблиску

Целосно гостување на Генералниот Секретар на #Левица Јована Мојсоска во емисијата „Утрински Печат“. „Црните кампањи на двете најголеми партии од

Read more

Мојсоска: Владините функционери секогаш се исвиркани од својот народ кога се одбележуваат празници

Генералниот секретар на Левица, Јована Мојсоска бо емисијата „Утрински печат“ зборуваше за чествувањето на 151 година од раѓањето на македонскиот

Read more

(Видео) Мојсоска: Левица оди кон петнаесет пратеници – Македонија се буди

Изјава на Јована Мојсоска, генерален секретар на Левица, во интервју за „Утрински печат“, со Срѓан Ивановиќ. „Кога две акционерски друштва

Read more

(Видео) Мојсоска: ЕУ е заложник на великобугарските апетити

На интервјуто со новинарот Срѓан Ивановиќ, во утринската емисија на Слободен печат, Генералниот секретар на Левица, Јована Мојсоска, зборуваше за

Read more

(Видео) Мојсоска: Кога акционерските друштва на СДСМ и ДПМНЕ ве напаѓаат значи дека сте на правилниот пат

Во денешната емисија на утрински печат гостуваше Генералниот секретар на Левица Јована Мојсоска, која зборуваше на повеќе актуелни теми. Поради

Read more

Мојсоска: Левица го руши бипартизмот на СДС и ДПМНЕ

Единствен аргумент на Дпмне за наводната коалиција на Левица со Сдс е дека Левица се “дрзнала” (замислете!) да гласа против

Read more

Мојсоска: Зошто ЕУ после триесетгодишно едноумие повеќе не е „ин‘‘

Објава на Јована Мојсоска – Генерален секретар на Политичката партија Левица Расистичките изјави на Борел ја разобличуваат целата импотенција, килавост,

Read more

Мојсоска: Бојаровски – квази новинар кој зема плата од буџетот на Македонија

Пишува Јована Мојсоска – член на Презедиумот на политичката партија Левица Обожавам кога квази новинарски борци за демократија вака се

Read more