Вистината за ЈП Комунална Хигиена – Скопје

Пишува Цветко Николовски – Член на Надзорниот одбор на – ЈП Комунална Хигиена – Скопје Последниве денови се крена голема

Read more

Апасиев: СДС и ДПМНЕ дозволија „кадрите“ на ДУИ да земаат плата без да одат на работа

Во вчерашната емисијата „Аргумент +“ гостуваше Димитар Апасиев, кој беше запрашан за ситуацијата во Град Скопје поради која цел град

Read more

Енергетика: „Домашно производство“ за надворешна употреба

Анализа на Левица – Сектор Енергетика Од 1 јули се беше најавувано враќањето на ДДВ-то од 10% на 18% за

Read more

(Видео) Исмаил: Дали директорот на Паркови и Зеленило има десет советници и заменици во својот кабинет?

На вчерашната Седница на Советот на Град Скопје за советнички прашања од страна на Советникот од Левца Реџеп Исмаил (Хактан)

Read more

Левица поднесе иницијативи за изработка на физибилити струја за формирање на јавни претпријатија за производство на електрична енергија

Соопштение на Политичката партија Левица Во сите општини во Македонија, каде Левица има свои советници или советничка група, поднесе Иницијативи

Read more

Советниците на Левица во Град Скопје поднесоа барања за ревизија во неколку Јавни претпријатија

Соопштение на Левица – Град Скопје. „Во согласност со Законот за ревизија („Службен весник на Република Македонија“ број 66/10, 145/10,

Read more

Недостигаат вкупно 536 пожарникари за да биде достигнат законскиот минимум

Согласно Законот за пожарникарство, минималниот број на професионални пожарникари во противпожарните единици треба да изнесува: во општините до 10.000 жители

Read more