Романците и Бугарите нема да влезат во Шенген зоната поради ветото на Австрија и Холандија

Хрватска од вчера е во елитната група земји кои имаат луксуз да патуваат меѓу себе користејќи го безвизниот режим, но

Read more

Малиот шенген на големите губитници

Откако лидерите на фамозниот „Западен Балкан“ конечно си ги сломија носевите чукајќи пред портите на Бриселските бирократски сараи, сега решија

Read more