Почина Хенри Кисинџер, контраверзниот државен секретар чии ставови не секогаш се совпаѓаа со Западот

Хенри Кисинџер почина на 100-годишна возраст. Човек без кој не може да се замисли дипломатијата и историјата на втората половина на

Read more

Кисинџер го предвидува мирот во Украина до крајот на годината

Поранешниот американски државен секретар Хенри Кисинџер изјави за CBS News дека конфликтот во Украина можеби се приближува кон пресвртница и

Read more

Последни зборови до нацијата – Салвадор Аљенде

Имаат сила со која можат да нѐ доминираат, но, општествените активности и процеси не можат да бидат уапсени ниту со

Read more