„Звукот на Скопје 2023“ го размрда градот со музичко патување на веќе познати и нови надежни музички бендови

Ма­ни­фе­ста­ци­ја­та од ла­ни нас­ло­ве­на „Зву­кот на Скоп­је“, ко­ја се ре­а­ли­зи­раше во ор­га­ни­за­ци­ја на Кул­тур­но-ин­фор­ма­тив­ни­от цен­тар (КИЦ), заврши викендов. Манифестацијата ја

Read more

„Скопје под лупа“ изложба на фотографии од Јована Савевска на фестивалот „Звукот на Скопје“

Покрај музичката програма, фестивалот Звукот на Скопје ќе биде збогатен и со „Скопје под лупа“ изложба на фотографии од Јована

Read more

Фестивалот “Звукот на Скопје“ 2023 на повеќе локации во Скопје

На 15 септември (петок) започнува овогодишното издание на фестивалот „Звукот на Скопје“, а локациите, исто како и минатата година, се

Read more

Во Вевчани започнува Фестивалот на народна култура ,,Пображење”

Денеска во Вевчани започнува 13-тиот по ред Фестивал на народна култура ,,Пображење” со програмската содржина ,,Народната култура во Вевчани инспирација

Read more

Фестивалот „300 Работи, Триста“ од вечерва до 12 август во Битола

Фестивалот “300 Работи, Триста“ е една од поистакнатите културни манифестации во Битола и регионот, која веќе привлекува бројни посетители и

Read more

Во Битола започна 53 -тото издание на Илинденски денови – фестивал посветен на светскиот фолклор и на културно-научната размена

Во Битола минатата недела по 53 пат започна фестивалот „Илинденски денови“„Под мотото „Отворен круг”, фестивалот на народни игри и песни

Read more

Концерт на ансамблот „Танец“ вечерва на 62-от Балканскиот фестивал на народни песни и игри

Со целовечерен концерт на ансамблот „Танец“ вечерва почнува 62-то издание на Балканскиот фестивал на народни песни и игри во организација

Read more

49 ти Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ во Прилеп и Долнени

Фестивалот на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“ со околу 300 учесници на изворниот мелос од земјава и гости од

Read more

Ленка: На меѓународен фестивал Македонија е претставена само од албанска танцувачка група

На меѓународениот фестивал 15th Izmir Balkan Folk Dance and Culture Festival – 2021, кој се одржа во Турција, Министерството за

Read more