Повик за учесници на музички фестивал „Млади таленти на татковината“ во Москва

Овогодинешниот натпревар на патриотска песна и музичко дело на детското и младинското творештво„МЛАДИ ТАЛЕНТИ НА ТАТКОВИНАТА“ е посветен на 80-годишнината

Read more

Фестивал на класична и нова музика во Салон 19:19 во КИЦ

На 12 декември (вторник) во  Салон 19:19 во Културно информативниот центар Скопје со почеток од 19:19 часот започнува Фестивал на класична и

Read more

15ти Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговоски“ во Крива Паланка

Актерката Билјана Драгичевиќ Пројковска е годинашен лауреат на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговоски“ – награда за особен придонес во

Read more

Денес започнува 9-тото издание на Меѓународен фестивал на етнографски филм – ЕТНОФФ

Вечерва (петок) во Кинотека на Македонија со почеток во 19 часот ќе се одржи 9-тиот Меѓународен фестивал на етнографски филм

Read more

„Звукот на Скопје 2023“ го размрда градот со музичко патување на веќе познати и нови надежни музички бендови

Ма­ни­фе­ста­ци­ја­та од ла­ни нас­ло­ве­на „Зву­кот на Скоп­је“, ко­ја се ре­а­ли­зи­раше во ор­га­ни­за­ци­ја на Кул­тур­но-ин­фор­ма­тив­ни­от цен­тар (КИЦ), заврши викендов. Манифестацијата ја

Read more

„Скопје под лупа“ изложба на фотографии од Јована Савевска на фестивалот „Звукот на Скопје“

Покрај музичката програма, фестивалот Звукот на Скопје ќе биде збогатен и со „Скопје под лупа“ изложба на фотографии од Јована

Read more

Фестивалот “Звукот на Скопје“ 2023 на повеќе локации во Скопје

На 15 септември (петок) започнува овогодишното издание на фестивалот „Звукот на Скопје“, а локациите, исто како и минатата година, се

Read more

Во Вевчани започнува Фестивалот на народна култура ,,Пображење”

Денеска во Вевчани започнува 13-тиот по ред Фестивал на народна култура ,,Пображење” со програмската содржина ,,Народната култура во Вевчани инспирација

Read more

Фестивалот „300 Работи, Триста“ од вечерва до 12 август во Битола

Фестивалот “300 Работи, Триста“ е една од поистакнатите културни манифестации во Битола и регионот, која веќе привлекува бројни посетители и

Read more

Во Битола започна 53 -тото издание на Илинденски денови – фестивал посветен на светскиот фолклор и на културно-научната размена

Во Битола минатата недела по 53 пат започна фестивалот „Илинденски денови“„Под мотото „Отворен круг”, фестивалот на народни игри и песни

Read more