ЕУ и САД против демократијата во Македонија ја поддржуваат бугаризацијата

Реакција на Политичката партија Левица Демократијата како систем на управување промовиран и застапуван од ЕУ и САД, согласно кој таа

Read more

Уште една анкета потврди дека Македонците се против внесување на Бугарите во Уставот како услов за ЕУ

Вкупно 56,1 проценти од граѓаните сметаат дека не треба да се промени Уставот и во него да се внесат Бугарите

Read more

Левица: Уставни измени за државно финансирање на бугарската асимилаторска политика

Реакција на Политичката партија Левица Во пресрет на почетокот на работењето на работната група за уставни измени, составена од партиски

Read more

И Торбешите бараат место во преамбулата на македонскиот Устав

Торбешите во Македонија бараат да бидат дел од Уставот, со внесувањето на бугарската, хрватската и еврејската заедница. Ова денеска го

Read more

Цуцуловски: Отворањето на Уставот значи отварање на македонскиот ковчег

Доколку сега се отвори Уставот за внесување на Бугарите во него и останатите предлоени промени, тоа ќе биде отварање на

Read more

Мејер од Софија: Освен Уставот – Македонија мора да ги промени и учебниците

Францускиот предлог е плод на колективен труд на сите земји-членки на ЕУ и Македонија треба да ги направи уствните имени,

Read more

Ванковска: Уставот ни е бетер од фустанот на Пепелашка, крпеница до крпеница

Уставот ни е бетер од фустанот на Пепелашка, крпеница до крпеница, а хрватскиот модел е само замајување на јавност бидејќи

Read more

Истражување на ИДСЦС: Македонците се против уставни измени ― 92% поддржувачи на Левица

Институтот за демократија „Социетас цивилис“ – Скопје, ИДСЦС ги објави резултатите од истражувањето кое од 2022 година беше спроведено преку

Read more

Поддршката кон ЕУ во слободен пад – 80% од Македонците против уставни измени

Нивото на доверба на македонските граѓани во Европската Унија е на рекордно ниско ниво, покажува Анализата на јавното мислење за

Read more

Четири ненационални причини зошто не треба Македонија да го внесува бугарското малцинство во устав

Пишува: Кристијан Димков – член на Црвена Младина Во очи на уште едно национално предавство каде што владата и нејзините

Read more

Бомба на Крмов: ДПМНЕ ќе прифати уставни измени!

Во вечерашното гостување, пратеникот на Левица – Борислав Крмов изјави дека се поизвесно е дека ВМРО-ДПМНЕ ќе прифати да се

Read more