Партијата на Орбан го бојкотира гласањето за проширување на НАТО со Шведска

Унгарија е последната преостаната брана во одобрувањето на кандидатурата на Шведска да се приклучи на воениот блок предводен од САД.

Read more

Во ЕУ струјата е три пати поскапа од Кина, Западот не може да напредува без Исток

Енергетските прашања станаа „заложници на политичката дебата“ во изминатата година и половина, истакна шефот на унгарската дипломатија Петер Сијарто. Источните

Read more