Изложба со предавања како дел од проектот „На извориштето на македонскиот институционален театар

Изложбата проследена со предавања кои се дел од проектот „На извориштето на македонскиот институционален театар, Македонски народен театар 1913-1941 “

Read more

15ти Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговоски“ во Крива Паланка

Актерката Билјана Драгичевиќ Пројковска е годинашен лауреат на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговоски“ – награда за особен придонес во

Read more

Претставата „Народен непријател“ вечерва гостува на меѓународен фестивали во Црна Гора

Македонскиот народен театар со претставата „Народен непријател“ од Хенрик Ибзен, во режија на Нина Николиќ, месецов гостува на два меѓународни

Read more

Премиера на претставата „Иванов“ во Македонскиот народен театар

Вечерва со почеток од 20 часот на Големата сцена во Македонскиот народен театар премиерно ќе се одигра претставата „Иванов“, по

Read more